NUFFNANG

Wednesday, August 17, 2016

Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler



semenjak dua menjak ni kecoh kat FB ke , IG ke ,Bolg ke malah kat Wassap Group pon orang dok bercerita pasal travel ..travel budget, tips, photo sharing la bagai for me banyak membuka minda utk traveler amatur utk berjinak2 dalam dunia travel2 ni.
 
thanks to otai2 travel sb banyak kongsi tips , itenary, pictures malah yg mana rajin tu siap ternitkan buku2. antara salah satunya brader kita kat bawah nile Aku Seorang Traveller dh siap ade buku2 siap bolehla amatur2 sekalian buat rujukan dan juga booster biar bersemangat jadi kaki travel.
 
brader AST baik ati ni buat giveaway , jom join sambil2 promo org local kita .
senang je takde slogan ape (typical kuiz ade slogan kan) ... sonang je manatau untung2 dapat hadiah ..

so apelagi , ade masa lagi ni ...All the Best !!

 
I tag Mrs Z
________________________________________________________________________________


CARA2:
Ikut jer 7 step kat bawah ni:

1. Follow blog AkuSeorangTraveler dengan  follow blog Kedai Atas Talian
2. Buat entry dalam blog korang, bertajuk "Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler"
3. Sertakan banner (kat bawah ni) beserta link giveaway dalam entry korang. Kalau nak copy image, sila select dan tekan Ctrl + C.





4. Tag seorang rakan blogger
5. Publish entry anda
6. Wajib untuk sertakan link entry penyertaan anda di ruangan komen entry INI sajer
7. Selesai, Good Luck!


Hadiah yang aku nak kasi,

  • Hadiah Pertama 1x Buku Kompilasi Travelog 7 Benua
  • Hadiah Kedua 1x Buku Travelog Faghuzi
  • 3x Tabung (pelbagai corak) Untuk Simpan duit buat travel
5 orang pemenang!

HADIAH MUNGKIN BERTUKAR & DITAMBAH LAGI JIKA GA INI MENDAPAT SAMBUTAN! :)

Penyertaan dibuka start harini 20/07/2016 sehingga 20/08/2016. Pemenang akan saya contact melalui komen pada 21/08/2016 :D

Wednesday, August 10, 2016

P.S I Love You

kali ini nak share pasal buku novel bertajuk P.S I Love You.
 
well mcm biasalah I mmg suka baca novel adaptasi filem or filem adaptasi novel. mcm tulah gayanya.
 
ceritanya berkisar mengenai Holly yg baru kematian suami Gerry, bagaimana Gerry sebelum meninggal meninggalkan 1 surat utk setiap bulan umpamanya seperti checklist , apa yg perlu dibuat /aim utk bulan tersebut . jadi, Holly menjalani kehidupannya sendirian berpandukan surat tersebut.
 
cerita ini juga berkisar mengenai persahabatan, keluarga dan juga kerjaya.
 
amat santai sekali tapi penuh dengan kenangan dan juga suka duka kehidupan. Ending yang sedikit dramatic tetapi memuaskan hati pembaca.
 
PS. buku pertama Berjaya khatam utk bulan August .  

Monday, August 1, 2016

First Day Work

first day work after 90 days maternity leave.
best ke tak best?

1) best
sebab pindah office, akan dapat new assignment pula lepas ni. insyaallah better life
2) tak best
sebab takde kawan , dating kej naik train

Tuesday, July 26, 2016

Instant Divider


Pembahagi ruang dan juga meja consol

Nak share pasal instant devider kat rumah. Biasalkan typical rumah teres kat Malaysia ni mesti bukak pintu jumpa sofa utk tamu , then meja makan. Utk kasi cantik, biasanya tuan rumah akan letak devider in between, made from wood atau seumpamanya.

Utk rumah kami tiada devider sebegitu  tujuannya kalau ade kenduri kendara atau expecting crowd ke rumah, takde masalah ruang.

Tp setelah 4 tahun duduk ka rumah ni dgn susun atur yg sama...kami (i) decided utk ubah sikit pandangan kat rumah sambil utk dapat pandangan yg berbeza, juga memberi lebih ruang utk anak2 berlari2 dlm rumah.

Jadi almari consol yg kami letak kat tempat cermin dinding berhampiran meja makan telah dialih menjadi pembahagi ruang antra sofa dan juga meja makan.

Semoga memberi nafas baru !!


My Readings

  • 10) P.S. I Love You - August 2016
  • 9) Me Before You - June 2016
  • 8) Bukan Sundal Malam - June 2016
  • 7) Rosmoh Perempuan Puaka - June 2016
  • 6) Mentaliti Jamban - June 2016
  • 5) Slumdog Millionaire - May 2016
  • 4) Ayat-Ayat Cinta 2 - April 2016
  • 3) Projek Seram Hotel - Mac 2016
  • 2) Atuk - Feb 2016
  • 1) Aku , Dia & Glamour - Jan 16

MORE STORIES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...