NUFFNANG

Monday, September 19, 2016

BookXcess Online , Gedung Buku Murah

hi all,

hari ini I nak berkongsi satu gedung belian buku yg murah.

Kalau tak silap ini company yg orgaize big bad wolf.

Buku mmg murah. Range belas2 rm je utk buku yg kebanyakan jual kat kedai rm30 -rm60.

Tp pilihan tajuk2 buku bukan semua yg famous2lah. Kena pandai2 godek2.

I beli 6 terus, advance birthday gayanya.

Friday, September 16, 2016

Serawa Durian dan Roti Jala

Musim2 durian banyak ni jom share resepi cara buat serawa durian.

Bahan2:
Durian ikut kesukaan berapa ulas nak letak
Santan 1 kotak
Gula
Garam
Gula Melaka
Daun pandan

Cara:
Campurkan durian, santan,air dan gula.
Masukkan simpulan daun pandan.
Masakkan sehingga santan masak atau mendiddih.
Tambahkan gula melaka dan garam secukup rasa. 

Sambung masak sehingga semuanya sebati dan gula melaka cair.

Sedia utk dihidangkan

Wednesday, September 14, 2016

Pulut Panggang



Rupa pulut panggang siap utk dihidangkan
Bahan2:
250g beras pulut
1 sudu gula
Garam secukup rasa
1 kotak santan
Serunding daging
Daun pisang utk membungkus

Cara2:
1) Bersihkan beras dan tos sehingga kering
2) kukus sehingga masak dlm 1 jam
3) gaulkan gula, garam dan santan bersama pulut yg sudah masak
4) sambung masak sehingga pulut nampak sebati dgn santan
5) bungkuskan didalam daun pisang yg sudah dilayurkan api
6) panggang atau bakar ikut selera.

Utk resepi di atas dapat 15pax kuih yg gemuk2. Yg lebih boleh frozen dan panggang bila2 rasa nk mkn.

Ini pulut yea, utk jaga diet jgn mkn banyak sangat sekali mkn.

Saturday, September 10, 2016

Review Manual Breastpump Pegion

Binaan lengkap pump.
Button merah utk tukar ke mode expression dan stimulation
My breast milk "package" kat ofice

Hi

Nak berkongsi review manual breastpump jenama Pegion.

Structure breastpump ni simple aje ade 3 part utama iaitu kepala , cup dan juga botol.

Cupnya disertai dgn pelapik sikikon yg sangat lembut. Tidak menyakitkan bahagian puting dan sekeliling breast berasa selesa.

Bodynya pula amat simple dan no much effort required utk mengepam. Uniknya, ade mode utk expression dan stimulation, hanya alihkan lokasi button merahnya.

Utk rm145 harganya amat berbaloi.
Pakej disertai dgn spare valve.


My Readings

  • 13) The Thousands Splendid Suns - Sept 2016
  • 12) Seindah Sakura - Sept 2016
  • 11) Salina - August 2016
  • 10) P.S. I Love You - August 2016
  • 9) Me Before You - June 2016
  • 8) Bukan Sundal Malam - June 2016
  • 7) Rosmoh Perempuan Puaka - June 2016
  • 6) Mentaliti Jamban - June 2016
  • 5) Slumdog Millionaire - May 2016
  • 4) Ayat-Ayat Cinta 2 - April 2016

MORE STORIES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...