NUFFNANG

Sunday, September 2, 2012

Shopping Barang Eletrik di SenQ

since I ade membership SenQ, mmg banyak juga alatan eletrik yg I beli kat SenQ ni . First, I beli smartphone Blackberry kat sana, followed by Samsung Galaxy Tab P1000. masa tgh reno rumah pon ade lagi barang yg I beli iaitu set dapur dan hob brand Eletrolux.

hari ni, tambah lg koleksi barang eletrik beli kat sana... ni barangan letrik yg final dibeli kt, pasni xde lagi dah nak beli ,insyaallah dah complete semua.

brand Panasonic jadi pilihan kami sebab kami percaya pada ketahanannya sebagai jenama yg boleh dipercayai, ikut pengalaman mentua juga, peti ais Panasonic ni mmg tahan lama dan kurang masaalh after purchase...utk kegunaan medium capacity mcm kami ni , ais box ni mmg dah berbaloi...harga RM 1159 warranty 2 tahun.


brand Samsung plak jadi pilihan , sebenarnya I agak pro LG utk mesin basuh ini kerana masa I menyewa kat Straits View Condo dulu I guna LG dan ketahanan dn functionality adelah sgt bagus..at least utk I la. tapi memandangkan hanya ade variant 10kg dan harga RM1200++ above saja, kami setuju utk pilih jenama Samsung ni harganya RM799 utk 2 years warranty. kami beli yg 7.5kg , rasanya sudah memadai itu family kecik seperti kami. mesti pilih yg fully auto....i ni malas nak guna semi auto k,,,ade veriant yg lagi murah tapi this one ade  Wobble technology iaitu kononnya nti pakaian tak berpintal2 dlm mesin basuh bila dah sudah basuh...nti kita test betul ke idok...kononya juga boleh jimat air 40%. 

utk TV plak plan asal nak beli TV LED biasa saja sebab mmg dah usha2 kat TESCO Nilai hari sebalumnya ade promosi utk TV LED 46" Samsung ni dijual dgn harga RM 2,999. tapi since husbs dah ajak tgk TV sekali , I ikut je....terpesona dgn features yg ade kat SMART TV, tanpa pikir panjang kami angkat Samsung SMART TV LED Series 5..harganya RM 2,199 utk tv 40" ni. antara ciri2 menarik adelah internet conectivuity... boleh pakai sekali dgn samsung apps dan boleh remote pakai any samsung smartphone...since kami mmg pakai samsung smartphone, jadi adelah benificial utk kami guna TV ini...harga pon pada I masih within budget. 


delivery hari khamis nti. utk review, I akan post lain kali....selepas guna nya pula. gambar2 adelah dr web masing2, insyaallah bila dh sampai I akan post gambar realnya nti... I sertakan harga sebagai reference utk pembelian anda dimasa akan dtg...at least ade refferencekan..

No comments:

Post a Comment