Friday, October 24, 2014

Door Gift Birthday Aliya

since tahun ni merupakan tahun pertama Aliya celebrate birthday kat sekolah, i mmg excited utk menyediakan door gift utk Aliya.

sebanarnya plan nak buat tema Frozen tapi mcm tak kena pulak utk boys. separuh dr kawan sekolah Aliya boys takkanla nak bagi Elsa,Anna bagai tu kan ..so cancella tu. lagi pon susah pulak teacher nak bagi2 yg ni utk boys, yg ni utk girls..jadi i buat sama je..senang

ade beberapa item dlm goodies bag nya semuanya beli saja cuma isikan aje dalam bag yg banyak kerja sket satu je iaitu mangkuk utk isi gula2 je kena tampal tag dan isi gula2.

total cost:

1) Bag RM1.90 x 6 = RM11.40 >>Mydin Mall
2) Animal Fridge Magnet RM2 x60 + Postage RM10 = RM130 >>Ekinjamal queencolors.com
3) Colouring & Sticker Book RM1 x60 =RM60 >>>GM Klang
4) Gula2 RM2.80 x 5 = RM14 >> Kedai Runcit
5) Gula2 RM15.50 setong >> Kedai Runcit
6) Trompet RM30 for 100 unit >>GM Klang
7) Choki2 RM12 x 2 =RM 24 >> Kedai Runcit
8) Bekas Plastic RM1 x60 =RM60 >>ZC Nilai 3

total = RM 344.90

banyak juga belanja sebenarnya , tapi okeyla Aliya seronok nak bagi hadiah kat kawan2 katanya.

process penampalan DIY TQ taq 

Close up " ALIYA ZAIREEN IS 4,TQ" taq

process memasukkan gula2

barangan dalam goodie bag

No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG