Wednesday, October 22, 2014

Ruang Menonton Movie

Ruang ni kat bawah tangga. Mula2 masuk rumah dulu letakkan grandfather clock utk tutup tiang seri. Pastu ubah letak daybed sofa utk lepak2.

Then after awhile, lepas beli lagi satu tv, tv lama ni letak kat ruang ni. Masa renovate dulu mmg dh siap2 mintak contractor tambah plug point utk ruang tv kat sini jadi senangla.

Since mmg xde astro ke ape jadi kat bawah ni letak smart tv. Mmg best smart tv ni sb boleh live streaming tv (biasanya tgk tonton). Tapi sentiasanya kami tgk moviela. Sb compare to tv biasa, smart tv boleh baca format movie yg didownload.

Dh terpesong cite pasal tv plak. Nak cerita ruangni i ubah dh remove semua kerusi bagai then letakkan bantal besar. Bantal ni kat Parkson rm49.90 satu. Bantal peluk yg ractangle tu beli masa sale Jusco rm6.90 satu. Yg square tu dh lupa cuma kainnya disamakan dgn corak kain langsir.

Itu saja ruang nonton kat bawah.

2 comments:

  1. Assalam..

    seronok...blh golek2 tanpa org lain tgk sbb asing2 kan..hehehe... rumah sewa sekarang ada ruang tamu utk tkt atas...malangnya x blh nak letak ape2 sbb kalau hujan lebat, abis banjir...dah malas nak bgtau tuan rumah 400x..sama xde tindakan..

    x sabarnyer nak pindahhhh -_-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa kami menyewa dulu pon mmg xubah ape2. Guna je ape yg ade. Cuma syukur sb xde masalah bocor. Sb menyewa flat je dulu. Sabarla yea sis

      Delete

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG