Friday, November 21, 2014

Family Area

Hari ni nak share kawasan Family Area rumah kami. Ruang ni tak kecik tak besar sedang elok utk lepak2 tgk tv sambil2 monitor anak2 main kat bilik. Masa arwah Hajar tinggal dgn kami, nila tempat lepak2 kongsi2 cerita sebelum masuk tidur.

Decor kat area ni ringkas saja. I mmg tak suka yg sarat2, pelik2 dan banyak. Semak mata tgk. So kawasn ni mmg ditatahias seringkas namun praktikal utk seisi penghuni rumah.

Sofa LShape 4 seaters dari fabric PU Leather : walaupun 4 seaters namun utk boleh je muat 5 ke 6 org dewasa bersais sedang. Panjangnya ngam2 dgn kedudukan pintu bilik no 3. Hiasan bantal atas sofa adelah 2 unit square shape yg ni dtg sekali dgn sofa, come together with the sofa. Juga di tambahkan bantal hiasan berbentuk segi emapat sama warna biru sedikit terang utk contra dgn warna sofa. Bantal hiasan ni disamakan warnanya dgn warna carpet.

Hiasan dinding pula adelah frame Tea Towel kenangan ketika melancong ke England dan Australia. Bingkai htam utk sesuaikan dgn sofa.

Manakala utk meja cabinet tv cum coffee table pula beli yg design yg modern warna serona dgn sofa.

Manakala utk bahan hiburan , intertainment tool pula ade TV , DVD player dan mini home theater kat kawasan ni. Serba ringkas juga berwarna hitam. Agak semak juga cuma berjaya disorok sikit dgn design meja cabinet semacam itu.

Satu saja yg i tak berapa nak berkenan adelah terpaksa menggunakan kipas meja, nampak sikit kurang elegent tempat ruang ini hehehe (elegent ke??). Tp okeyla kan still sejuk mata.

Bagaimana pula ruang keluarga rumah anda? Sudi2kanla berkongsi.

4 comments:

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG