Wednesday, December 31, 2014

Recap 2014

rasanya baru je tak berapa lama lepas buat enrty recap 2013. sekarang ni udah recap 2014 pulak. 'cepatnya masa berlalu, cepat jugala "END OF THE WORLD" bakal berlaku.

nak senang dan untuk entry yang lebih bersistematik, i ikut saja format enrty 2013.

TRAVEL
tahun ni tak ade travel yg di arrange sendiri , semua travelling adelah pergi berdasarkan urusan kerja.
tapi biasalah kita sekalikan dgn travel kenali tempat orang.

1) Kota Kinabalu , SABAH
pergi kesana 2 kali, Januari dan juga Oktober.
after 5 years tak kesana Januari pergi kesana. ini sgt memori utk i kerana trip ini adelah trip terakhir bersama adinda Siti Hajer sebelum dis sakit teruk May dan meniggal dunia November lepas.

memori terakhir travel bersama Hajar
juga kesana atas tuntutan kerja melawat kompressor syarikat yg dibikin oleh Rolls Royce.
sambil2 sempat melawat Niagara Falls dan juga shopping di Premium Outlet mereka.
nice experience tp sgt perit journey yg panjang.


3) CHINA
true definition of "This Part of The World". susah giler nak dapat makanan yg halal this part of the world sb tempat yg pergi ni bukan lokasi penempatan Muslim.xcbcbc   AA



pergi kesana utk urusan Team Building bersama kontraktor dan juga PRoject Department. 
Masa ke Lumut hanya sempat membeli hasil laut . namun bila ke Penang, sempat jugakla melawat Bukit Bendera.



RUMAH
tak banyak perubahan atau penaiktarafan (upgrading) utk tahun 2014 ini. kami hidup secara sederhana sahaja. banyak peruntukan utk makan sahaja (megakibatkan i naik 5kg tahun ini.)

1) wall deco 
buat frame utk tea towel Paris yg kami bawak balik dr trip ke Paris hujung tahun 2013.

2) pasang CCTV 
utk keselamatan, kami mengambil langkah pemasangan CCTV di rumah.

3) Epoxy Coating Bathroom Floor 
disebabkan lantai bilik air bocor, kami decided utk pasang Epoxy Coating utk Bath room floor.




No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG