Tuesday, January 13, 2015

Hafizah Si Jururawat Masyarakat

pernah suatu masa dahulu i up cerita pasal adik i yg dapat offer belajar sebagai pelatih Jururawat Masyarakat under kementerian Kesihatan malaysia , cerita tawarannya disini .

sepatutnya dh habis belajar tahun akhir 2013 tp sb masalah kesihatan dan operation buang appendix telah menyebabkan terpaksa tangguh exam 1 semester, baru tahun 2015 ini la baru dapat penempatan utk kerja.

satu yg i tak suka pasal perkhidmatan kerja government ini adelah staff hanya akan tahu penempatannya pada hari mendaftar.

contohnya :

surat tawaran hanya menyatakan negeri mana penempatannya iaitu Selangor. Negeri Selangor keluasannya 8,104km2..betapa luasnya..jumlah Hospital dan Klinik Kesihatan pula jangan tanyala berapa banyak,pastinya banyak kan.

jadi soalnya sekarang , pada hari daftar staff akan tahu kat mana berkhidmat dan pada i sgt sukar utk arrangekan accommodation , kediaman dan juga utiliti lain. daftar Isnin, Selasa dan seterusnya dah mula bekerja. jadi bayangkan mana nak stay mlm Isnin itu ??

jadi utk improvement , i cadangkan supaya sebelum daftar tu sudah di confirmkan penempatan (posting) tu kat Jabatan Mana , Kawasan mana..at least staff boleh datang awal dan arrangeken accomodation awal. xdela terpingga2 pada hari daftar.

_____________________
selamat berkhidmat.


No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG