Thursday, January 1, 2015

Welcome 2015

impian tahun ini adelah sambungan dari tahun lepas. sb ape??
sb impian yg di create utk tahun 2014, semuanya tak tercapai...jadi i masih lg tak give up tapi akan terus sambuung.

IBADAT
1) Solat 5 waktu
shame on me!! walaupuun ade peningkatan dari segi solat 5 waktu, tp banyak kali juga tertinggal.
tahun ni kena perhebatkan lagi ibadat wajib ini.

solat Dhuha, sekali pon tak buat ADOIH!! tahun ini kena curi2 masa juga kena buat.

2) baca Al Quran
yg ini masih lagi ikut mood.
tahun ni target nak khatam (sama mcm target Kevin Zahri)

TRAVEL
1) Perth & New Zealand
yg ini plan dgn family in law nak kesana tp kena tgk budget kapal terbang dulu cmne sb sekarang ni ekonomi pon tak berapa nak memberangsangkan.

2) Kota Kinabalu
yg ni plan nak bawak family kat kampung bercuti di Kota Kinabalu. myb cuti sekolah March atau Mei nti.

HOBBBY
1) membaca
tahun 2014 ni tak track pulak berapa banyak yg i baca tp mmg tak capai target 20 biji buku.
kena banyak lg membaca ni. start with The Help

2) Menulis
yg ini i banyak tulis blog aje, plan nak tulis hantar kat megazines adelah tidak tercapai.
banyak habiskan masa kat media social...IG and FB

SELF IMPROVEMENT
1) yg ini hajat nan 1 utk reduce weight adelah sgt tidak berjaya .
will power mmg hancus.
instead of losing weight , i gained 5kg in 2014.
sekarang 65kg adooiii dh mcm mak beruang pulak gamaknya.

to start with , 17th Jan ni i join JK1M Kevin Zahri...
tgkla mcmana harapnya ade kuat will power

No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG