Monday, February 9, 2015

Bedside Table Murah

sesungguhnya i sgt teruja utk berkongsi cerita mengenai meja sisi katil (bedside table) i yg sangat murah i beli ini. ini sebenarnya perabot secondhand. 

i berniat utk beli 1 bedside table utk matchingkan dengan satu lg yg sedia ada. usai2 kat kedai perabot kebanyakkan nya tidak memenuhi kriteria ataupon harga yg kurang menyenangkan..

jadi i sajela jalan2 kat kedai perabot secondhand yg terletak di kawasan Nilai 3 jugak.asalnya nak ambik perabot Jati tapi tak jumpa pulak yg berkenan di hati. 

harga nya yg kedai letak rm60, i tawar jadi rm40...rasanya ni belum cukup gigih menawar, kalau pandai lagi tawar menawar mungkin boleh dapat dalam rm25-rm30. walaupon begitu i rasa ini pon sudah cukup berbaloi sebab bahagian atas dan sedua2 pintu drawer adelah dari kayu solid. 

lalu utk matchingkan dgn warna concept perabot dalam bilik tido, i beli cat warna putih . utk info : cat kayu ini juga compatible utk dicat pada besi. utk mengenangkan i tulis breakdown harga kos utk DIY kali ini:

1) meja sisi RM40
2) Cat colourland RM19 (project ini hanya menggunakan 1/3 dari cat tong kecil) 
3) berus cat RM4.50
4) thinner RM1.50 

hari ni i cuti sb Adam demam jadi setengah hari tadi menjalankan project mengecat ini la. lebih kurang 3 jam masa i ambil utk mengecat. lebih kurang 4 coat jugak ...gigih tau 

hasilnya amatlah priceless!

rupa sebelum upgrade

sepanjang process pengeringan 

rupanya bila dh pasang lampu

rupanya tanpa buka lampu 

bahagian dalam agak sememeh 


2 comments:

  1. cantikkk hasilnya. ada alamat tak kedai perabot second hand tu. banyak ke perabot cantik2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamat tak pasti pulak. Tp ni kedai yg deret petronas dekat nilai 3. Kalau katil ade yg cantik2..kalau perabot lain xcantik

      Delete

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG