Saturday, February 21, 2015

Studio Jahitan

Haha studiola sgt ek...menjahit pon tak pandai, masih terkodek2 nak belajar sendiri. Tp xpe, perancangan mesti ade kan.

Ini merupakan bilik utility @bilik maid kat rumah ni. Xluas mana lah biliknya, malah ade jiran yg pecah bilik ni utk luaskan dapur. Tp kami maintain aje bilik kecik ni.

Bilik ni ikut plan i nak jadikan studio jahitan atau myb boleh jadi my favourite spot jugak kat rumah ni.

Sebelum ni bilik ni tempat i simpan buku2...gedung ilmu kononnya. But since bilik anak2 dh remove satu katil bujang jadi agak luas utk i letakkan buku2 anak2 kat bilik tidur diorang. Jadi bilik utility ni adelah sedikit ruang kosong.

Since ade beli mesin jahit yg potable ini, adelah keperluan utk ade meja utk menjahit. Due to dh xde ruanglain, ruang cenonet dlm bilik ini jadi pilihan.

Meja tulis /meja jahit ini dari Aeon Big/careffour rm79.90.  Almari kecil IKEA harga dh lupa. Lagi 2 book case pon dari IKEA harga pon dh lupa, sorry yea. Bilik masih belum ditatarias complete lg. Insyaallah ade rezeki nti akan di improvisekan.

So ini adelah consider as my small havenlah kehkeh

No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG