Wednesday, March 4, 2015

My Beauty Regime

Post kali ni i nak share pasal my beauty regime.
I senang sekali catogarikan i punya beauty regime ini sbgai quick and easy.

I suka sekali kalau anda2 pakaila sikit light makeup kat muka sendiri, be more presentable. But being me, i mmg belum lg jinak2 kat alam2 makeup ini so...i always wear my face bare.

Biasanya i akan pakai

1) toner- yg ini tukar2 dari SKII ke OLAY

biasanya i akan wajib guna setiap pagi. Mlam tgkla kalau rajin...caranya pat kat muka pakai kapas muka..awal2 dulu nampak jugak kesan sedikit hitam Kat kapas tu tp after 2 months gitu apply every morning, kesan hitam sudah makin tiada.

2) pre moisturiser - SKII Pitera Essence

Yg ini i beli dh quiet sometimes, beli yg paling kecik 70ml harga dlm rm229 gitu. Agak mahal utk range i tp ape i boleh kata mmg puas hati. Walaupon cara yg diadvice adelah pakai kapas muka tp i suka tuang dlm 2 titik kata tapak tgn then apply kat seluruh muka....sampai cmtu sekali nak jimat tau. Boleh kata mmg i rajin apply 2 kali sehari.

3) moisturiser - OLAY Total Effects @OLAY Regenerist

I guna OLAY TE ni mmg dh lama seingat i dari umur i 20 tahun. So far mmg tak tergugat langsung utk tukar ke brand lain heehe....lately, selang seli dgn OLAY Reg sb dh rasa mcm kulit dh makin tua (walau jiwa sentiasa muda) .

4) Perfume - Live Jennifer Lopez @ Heat Beyonce

Yg ini perfume i gilir2 guna kalau nak strong sket pakai Heat kalau nak light sikit pakai Live...beli dh lama masa g London Dec 2013 lagi...dh makin nak habis dh time to topup. So far, among the scent yg i suka.

So far tu yg i selalu sgt guna. Utk siapkan diri after mandi, i akan apply semua /hampir semua diatas + Nivea Deo.

Utk bedak muka i pakai yg murah je , Silky Girl Neutral color. Senang nak top up sb murah harga dlm less than rm20. 1 ade kat bilik, 1 kat ofice , 1 kat beg makeup dlm handbag dan 1 lg kat tingkat bawah.

So far i agak puashati dgn kulit muka i...tp like i wrote earlier, kalau pakai light make up lg best.
Kat bawah i share gamba i hari ini.

No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG