Thursday, August 20, 2015

Garlic Sock

Malam tadi Adam demam.. Aliya batuk2..tak berapa demamlah.

Baby boy kamitu kalau demam mmg susah,
Nak letak kain kat kepala pon xnak..
Makan ubat xnak...
Mandi xnak...
Risau jugak nengokkan dia

Jadi i buat garlic sock ..
Katanya insyaallab berkesan...

Caranya :
Ambil 3 ke 4 ulas bawang putih
Layurkan atas api
Tumbukkan kasar then gaulkan bersama olive oil..

Pakaikan stoking dan letakkan beberapa cebisan garlic kat bawah tapak kaki dan lapikkan dgn 1 stoking lagi kat luar..
Cara ini utk mengelakkan tapak kaki melecet sb pijar bawang putih.
Jika anak dah agak besar boleh apply direct ke bawah tapak kaki saja...xperlu 2 lapis stoking.

Alhamdulillah agak menjadi walaupon temperature masih ade.

Mlm ni boleh cuba lg sekali.

No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG