Tuesday, December 29, 2015

Bukit Melawati Kuala Selangor

time2 downtime sekarang ni di mana industri Oil & Gas sangat2 berada dalam keadaan tak stabil, nak cuti2 overseas tak dapat lah yea so kita jalan2 terokai dalam negara sajalah. 

kebetulan masa pg Kuala Selangor ni utk tujuan kenduri kahwin sebenarnya, since google2 banyak jugak tempat menarik kat sini, terus decided utk stay satu malam. 

antara aktiviti yg kami pergi adelah melawat Bukit Melawati. 

agak menarik juga lawatan kesini kerana utk menaiki bukit itu kami semua menaiki tram. agak seronoklah menaiki tram. cuma mungkin kebetulan dgn cuti sekolah jadi pengunjung agak ramai.

di puncak bukitnya ade musium dan juga light house. ade juga sekumpulan besar monyet hitam berbulu panjang. 

gambar dihadapan musium berlatar belakangkan light house 
sekumpulan monyet berbulu hitam yg menjadi "penyambut tetamu".
untuk i pertama kali tgh monyet yg spesis ini. 


No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG