Tuesday, July 12, 2016

Hari Raya Aidilfitri 2016















Raya Aidilfitri tahun ni belah Kelantan. So kami balik kampung 2 hari sebelum raya. Alhamdulillah sekali ni takde sangkut jammed mcm sebelum2 ni.

Hari raya sambutan kat kampung kami mcm biasa je xdela havoc hebat2 sgt. Sederhana sahaja.
#bajuraya
#kuihraya
#ziarahraya
#sembahyangraya

Tahun ni i tak sembahyang raya, kat rumah je sb #aisyahzaireen masih baby lagi. Takde siapa nak jaga.

1st day raya
Kat rumah sahaja, biasanya mmg mcm ni sb ayah antara yg agak berumur dlm keluarga jadi sepupu2 ayah akan dtg kerumah kami..beside org yg paling tua (nenek) i , adik beradik dia je yg masih ada jadi sedara2 dtg rumah.

2nd day raya
Melawat sedara2 kat kg belah mak. Repek Pasir Mas. Rumah mak2 sedara, nenek tiri dan mak mertua kakak di Pengkalan Chepa..habis kami jelajah.

3rd day raya
Melawat keluarga abang kat Pasir Putih. Campur jammed dan anak2 yg seronok main  kat rumah pak long diorang, habis 1 hari spend kat sana saja.

Semoga bertemu lagi di raya akan dtg ..giliran kelantan, 2018 pulak.


No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG