Wednesday, September 14, 2016

Pulut Panggang



Rupa pulut panggang siap utk dihidangkan
Bahan2:
250g beras pulut
1 sudu gula
Garam secukup rasa
1 kotak santan
Serunding daging
Daun pisang utk membungkus

Cara2:
1) Bersihkan beras dan tos sehingga kering
2) kukus sehingga masak dlm 1 jam
3) gaulkan gula, garam dan santan bersama pulut yg sudah masak
4) sambung masak sehingga pulut nampak sebati dgn santan
5) bungkuskan didalam daun pisang yg sudah dilayurkan api
6) panggang atau bakar ikut selera.

Utk resepi di atas dapat 15pax kuih yg gemuk2. Yg lebih boleh frozen dan panggang bila2 rasa nk mkn.

Ini pulut yea, utk jaga diet jgn mkn banyak sangat sekali mkn.

No comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG