Friday, January 20, 2017

Balut Buku Sekolah dan Tag Nama

adoi ...panjangnya tajuk.

kali ini saja berkongsi tentang pengurusan pembalutan (wrapping) buku sekolah anak2 dan juga menampalkan (pasting)  tanda nama mereka di setiap buku.

tahun ini agak berbeza dari tahun2 sudah sebab Aliya sudah masuk tahun 1 dan Adam kami hantar tadika yg berbeza dari tahun lepas. 

jadi untuk Aliya, utk buku2 pinjaman buku teks dan buku kerja, mmg peraturan sekolah adelah untuk dibalut dan diletakkan nama pada tempat yg telah disediakan.

manakala utk Adam, harga semua buku2 adelah termasuk dalam yuran sekolah seperti tahun sudah , namun kali ini berbeza kerana setiap buku perlu dibawabali, dibalut dan juga dituliskan nama. 

 untuk memudahkan mengenalpastikan (identification) kepunyaan siapakah buku tersebut, saya menggunakan kaedah print dan tampal nama berserta nama kelas di kulit buku walaupon sudah ade tertulis nama pada bahagian yg disediakan, ini utk memudahkan guru, anak2 dan saya sendiri utk mengenalpasti buku siapa. 

namun oleh kerana buku2 Aliya adelah buku2 pinjaman, namanya saya tampalkan setelah buku dibalut, jadi bila nak serahkan balik buku pada sekolah just rip off the tanda namea tu . berbeza dengan Adam , disebabkan buku dibeli sendiri jadi tampal nama dulu baru balut buku.

puas hati , kemas dan praktikal. 

okey tu je, Bye for now heheh 


bagus sylibus PASTI ini sebenarnya 

tampalan nama kat luarNo comments:

Post a Comment

Cuci Mata di Fella Design

My favourite Cuti perayaan Deepavali pada 18 October lalu, kami saja2 singgah Fella Design..tujuan asal nak cari topper utk tilam tetapi ber...

NUFFNANG